در مطلب چگونگی هدف گذاری، اشاره کردیم که یکی از نکات مهم در هدف گذاری، نوشتن اهداف است.
در این مطلب میخواهیم دلیل اهمیت نوشتن اهداف را بیان کنیم یا چرا باید اهداف را نوشت اگر واقعاً میخواهید به آنها برسید؟
بذارید با یک مثال شروع کنم، یادتان میآید در کلاس درس مدرسه یا حتی دانشگاه با اینکه کتاب یا حتی جزوهای حاضر و آماده بود اما بعضیها در هنگام تدریس معلم (استاد)، باز هم یادداشتهایی میکردند. (احتمالاً دانشآموزان نمره الف بودند😉 ). یادداشت برداری همان قدم مهم برای ثبت نکات مهم و یادآوری در امتحانهای آینده است. به نظر شما بچهها با حفظ مطالب در هنگام تدریس میتوانند امتحان خوبی بدهند؟
در حقیقت نوشتن روی مسائل بااهمیت، تمرکز ایجاد میکند و بازدهی افراد بالا میرود. حتی برخی با رنگهای مختلف مطالب برجسته را مینویسند. تازه زمانی که با تصویر و علائم ثبت بشوند، راحتتر به یاد میآورید.
به طور کلی با نگاه کردن به برگهها و جزوات شانس بیشتری برای به خاطر سپردن یا به یاد آوردن، خواهید داشت.
در ادامه به اهمیت یاداشت اهداف پرداختیم.
با نوشتن اهداف چه میشود؟
اهداف و رویاهای شما یکباره به حقیقت نمیپیوندد. راهی میانبر هم وجود ندارد. با این حال، قدرت نوشتن اهداف را نمیشود نادیده گرفت. مثلاً وقتی اول صبح بیدار میشوید و صبحانه خود را میخورید یا حتی قبل از صبحانه، کارهایی که در طول روز باید انجام دهید بنویسید، میدانید که چه باید کنید؟!
در انتهای روز وقتی به آن لیست نگاه کنید، متوجه روند کارها و پیشرفت خود در روز میشوید.
این کار را امتحان کنید…
دلایل اهمیت نوشتن اهداف :
1- افزایش انگیزه
برای دستیابی به هدف، به تعهد و انگیزه احتیاج دارید. با نوشتن اهداف و رویاها میتوانید انگیزه ایجاد کنید و مسئولیتپذیری خود را بالا ببرید.
با نوشتن هدف و مشاهده پیوسته آن خود را وادار به انجام کارها برای رسیدن به آن میکنید. و به طور کلی از نظر احساسی درگیر رسیدن به هدف میشوید.
2- بهبود یادآوری
یکی دیگر از اثران نوشتن اهداف این است که آن را در ذهن خود جاسازی میکنید. در نتیجه به یاد آوردن آن برایتان سادهتر خواهد شد. در واقع دانشمندان به آن اثر نسل میگویند. خب احتمالاً درست متوجه نشدید؟!
دانشمندان میخواهند بگویند که اگر چیزی خارج از ذهنتان ایجاد کنید (مثلاً ثبت روی کاغذ)، در مقایسه با به خاطر سپردن خواستههای مبهم، سریعتر هدف خود را به یاد میآورید. اثر نوشتن از خواندن، تماشا کردن یا از جایی آموختن، فراتر است.
3- عینی کردن رویاها
در ابتدا مقاله گفتیم که یکباره اهداف ظاهر نمیشوند. اما وقتی مینویسید یک لحظه آن را برای خود مجسم کرده، رسم کرده و میدانید که باید تبدیل به واقعیت شود. با نوشتن اهداف و خواستهها میفهمید کجا هستید؟ کجا باید بروید؟ از چه مسیری؟ با چه ابزاری؟ و نهایت همهی پارامترهای رسیدن به هدف را مشخص کرده و تلاش میکنید.
4- متمرکز کردن تلاش
در نوشتن اهداف شما از پراکندگی در میآیید. مثلاً وقتی میخواهید درس بخوانید، دیگر مشغول خواندن پستی در اینستاگرام نمیشوید. با یاداشت اهداف نیت شما معین و روی انجام کارها برای دستیابی به آن تمرکز میکنید، چون شانس شما برای رسیدن به نتیجه افزایش میدهد.
4- استفاده کامل از پتانسیل مغز
با خواستن و آرزو کردن فقط از سمت راست مغز خود استفاده میکنید. اما وقتی شروع به نوشتن و ادامه دادن به تحقق بخشیدن آن میکنید، تازه دارید از سمت چپ مغز خود کار میکشید. وقتی از هر دو طرف مغز استفاده کنید، میتوانید به رسیدن به اهدافتان هم مطمئن باشید. پس نوشتن اهداف را دست کم نگیرید.
از کجا بدانیم که این نوشتن هدف روی کاغذ مؤثر است؟
42 درصد احتمال دستیابی به هدف بیشتر میشود. دکتر گیل متیوز استاد دانشگاه دومینیکن در کالیفرنیا، در مطالعهای با 267 نفر در مورد هدف گذاری، متوجه شد که افراد با نوشتن هدف ، 42 درصد بیشتر از افرادی که یادداشتی ندارند، با خواستههای خود میرسند.
پس جملهای که چند بار از ابتدا مقاله به کار بردیم، یعنی «نوشتن شانس دستیابی به اهدافتان را افزایش میدهد» حرف من نبود، بلکه از نظر علمی به اثبات رسیده، پس خیالتان راحت.
اشتباه نکنید با نوشتن اهداف کارتان تمام نشده، بلکه اینجا شروع کار است. یادداشت اهداف مانند یک چک ضمانتی است که شما را متعهد میکند که اقدامات لازم برای رسیدن به آرزوهایتان را دنبال کنید.
بنابراین امیدوارم هم من و هم شما از این پس اهدافمان را بنویسیم تا بتوانیم آنان را به یاد آورده و تلاش خود را برای وصل به آنها از دست ندهیم.
نوشتن اهداف شما نیازی به زمان زیادی ندارد، اما باید بخشی اساسی از زندگی شما باشد.
اگر دنبال تصویر واضحی از سرمایه گذاری وقت و انرژی خود هستید همراه با افزایش اعتماد به نفس، انگیزه و هیجان، نوشتن اهداف را از یاد نبرید.
حالا نوبت شماست…
نوشتن اهداف برای شما چه فایدهی دیگری دارد؟
هر نکتهای در مورد هدف گذاری که به شما بیشترین کمک را کرده و فکر میکنید ما و بقیه دوستان هم بدانیم مفید است حتما یادداشت کنید و را آگاه کنید.
کاشت، داشت ، برداشت
اگر در بهار چیزی نکاریم، در تابستان کاری نکنیم، آیا فایده ای دارد که در پاییز با عجله و تلاش به درو مشغول شویم؟
کامنت بگذارید